NEN 3140 inspectie

NEN 3140 inspectieWerken met elektriciteit kan risico’s met zich meebrengen. Het grootste percentage van ongelukken met elektriciteit op de werkvloer wordt veroorzaakt door laagspanning. De Nederlandse overheid een veiligheidsnorm in het leven geroepen om deze risico’s zoveel mogelijk te voorkomen. Maken uw medewerkers tijdens hun werkzaamheden gebruik van elektrische apparaten? In dat geval is het belangrijk dat u regelmatig een NEN 3140 inspectie laat uitvoeren om hun veiligheid te garanderen.

Spaarne Elektrotechniek is bevoegd om u hierbij te ondersteunen. Wij kunnen een volledige NEN 3140 inspectie voor uw bedrijf uitvoeren. Onze specialisten evalueren hierbij uw elektrische installaties, machines en gereedschappen en adviseren u over alle acties die uit de NEN 3140 inspectie voortvloeien.

Wanneer moet u een NEN 3140 inspectie laten uitvoeren?

De keuringstermijn voor een NEN 3140 inspectie hangt af van verschillende factoren. De branche waarin uw bedrijf actief is speelt een rol, maar ook het soort elektrische apparatuur waar u voor uw bedrijfsvoering van afhankelijk bent. De installatieverantwoordelijke binnen uw organisatie kan aan de hand van de tabel van de NEN 3140 bepalen wanneer uw inspectie gepland moet worden.

Er kunnen echter wel algemene uitspraken gedaan worden over de frequentie van inspecties. Bedrijfsinstallaties moeten meestal eens per vijf jaar aan een NEN 3140 inspectie onderworpen te worden. Voor computers en andere kantoorapparatuur geldt een gemiddelde termijn van drie jaar, terwijl kleine elektrische arbeidsmiddelen minstens een keer per jaar geïnspecteerd moeten worden.

Maak een afspraak voor een NEN 3140 inspectie

Wilt u zeker weten dat uw elektrische installaties en arbeidsmiddelen veilig en correct werken? Spaarne Elektrotechniek kan uw volledige NEN 3140 inspectie voor u uit handen nemen. Onze specialisten hebben de kennis en ervaring die nodig is om alle elektrische aspecten van uw bedrijfsvoering vakkundig na te lopen en te controleren. Daarbij kunnen wij u ook voorzien van professionele ondersteuning en advies.

Heeft u vragen over elektrotechnische veiligheidsvoorwaarden of zou u graag een afspraak maken voor een NEN 3140 inspectie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Spaarne Elektrotechniek helpt u graag om een passende oplossing te vinden.

Wilt u een NEN 3140 inspectie laten uitvoeren? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak!